Bile CinTa Di duSTa...

http://ajan-cekor.blog.friendster.com/2008/05/sayer-ader-teman/

bile terjumpe balik…ap yg pnah ak tulis dlu…terkenang zaman2 mude…siyes ak rase dlu ak mcm kat alam fantasi…n now…back 2 realiti…

betol org ckp..bile bercinte sumer indah…nape kite xpnah nmpak sumer? Nape mesti sumernye indah?

“i thought i knew u... but i'm wronged..or.. should i say....wrong me...for not understanding u..”

Its really HURT…bile org yg kiter percaye…musnahkan kepercayaan kiter kat die..

Bile imbas balik..ati yg tenang skang bole jdk kacau bilau…ble bce kat paper dlu2 kes org bunuh diri..minum racun..simbah acid…terjun bangunan…sumer nih effect yg mayb akan kiter wat bile diri kite dikecewekan n ble pikian kiter dikuasai oleh emosi n perasaan..bile kiter x rasa sendri sumer mslah diorg..kiter senang je nak ckp..tp ble diri kite yg rase sendri..tepuk dade tanyelah iman….

Ak nak ucapkan ribuan trimas 2 abu….sbb b4 ak g intebiu die ad bg nasihat soh rajin2 bce surah al-Waqi’ah lepas sbuh n magrib…die ckp i/allah ad suatu yg xterjangke akan berlaku….bce dgn niat…dlu2 mse sek rajin gak bce..tp ble da meningkat dewase..ap yg blaja kat sek..cume praktikkan kejap je….

Memg something unpredictable happen b4 intebiu..bkn pasal intebiu…tp pasal my relationship…. Thanks 2 all my fren 4 supporting me…ezan,pysang,wanie,ayie,dina n all my frenz….i love u all~….Allah nak tjukkan smethng 2 me…

tp 1 bende yg plg ak sesalkan bile org yg plg ak percaye sanggup musnahkan sumernye..tanpe rase bersalah…Bile org ckp die rase tersekse mcm mane kiter tersekse..boleh cye ke? Hakikatnye xkan ad yg boleh rase sakit sme mcm yg ak rase kecuali die ad kat situasi yg sme mcm ak…

Ak sgt respect kat my mum…ble odway nak g interview ak tepon mak nangesh2 ckp xnak g intebiu…mak ak ckp…”jgn mcm ni…jaoh2 g interview…sbb sorg laki ak mcm org xde pedoman..sumer nih future ak yg pasti..tp yg laki 2 blm pasti..jodoh pertemuan kat tgn tuhan..jauh mane kite lari…dekat mane kite kejar pn kalau bkn jodoh kite xdpt nak wat ape…

I LOVE U SOO MUCH MUM~

Start wif new life…

Advance Boiler Sdn Bhd….

Location: Banting Selangor…


2 Response to "Bile CinTa Di duSTa..."

  1. abugitt says:
    May 19, 2010 at 11:56 AM

    road no to be taken...ajan..semue yang Allah aturkan kat dunie ni mmg perfect...Allah x akan bg ujian and dugaan kpd hambenye yg x mampu untk menanggungnye....congrate...coz ko tlh membuktikannyer..let by gone be by gone...pandang ke depn trskan perjuangan...sesekali pandanglah ke blakang kerane akan ia penting untk pedoman...huhu...kat dunia ni ade due je jln...pilihlah yg betul2 menuju ke destinasi yg kamu pilih...gud luck...selamt bekerje...jagn tensen2...remember me sometime if not always (RMSINA)

  2. gadis_merahjambu says:
    May 19, 2010 at 12:18 PM

    Thanks abu...really appreciate that..i like ur comment (RMSINA)...i'll remember u always coz ur my fren~
    gud luck 2 u 2...always pray 4 ur success..=)

Post a Comment