Sedetik Menggedik??

hye u olllss...

pejam celik da nak msuk mei dah...wah...sgt pantas mse berlalu..
n almost 4 month ak kat UTM nih... haha..tp kalo ak comparekan life ak mse mule2 msuk UTM smule ngan skang...ak rase life ak skang much more better..

ok...naseb bek lah ak ad komitment tuisyen yang boleh menampung sare hidup seharian ku kat cnie.. act cume saje2 je memenuhkan mase terluang ak kat cnie..hehe..
sambil2 mencari rezki lbey utk sesuap nasi..

sedetik menggedik?? yeah..ak da lme xmenggedik dpn camera..sgt lame..since en bf da dok jauh..kalau x, dlu memg en bf je yg sanggup melayan kerenah pantang nampak cmre ak nih...huhu... but now...everythng change...no more camnera, no more gedik2...no more picture!! haha...

agak2 berbaloi x kalo ak kate ak nak bli dslr semate nak amek gamba bile ad mse free??? tp ak xsuke amek gamba org~
ak lbey suke diambil gamba oleh org~ haha...
Even ak taw muke ak ngn tembok saling xtumpah mcm adik beradik..tp ak tetap suke begamba!! sumpah ak sukeeeeeeeeee~

ok...double detik menggedik bile ckp pasal KURUSH!!
siyesly ak PRESSURE bile org ckp ak sgt kurush...
fuhhhh~ kalau senang nak gemok...ak sgt xkesah..
ni x...berkati2 beras, bertong2 lemak ak telan, bergelen2 susu ak salurkan dlm bdn..
but then...result?? sgt menguciwekan jiwe rage ak...
jgn sangke yg kurush itu tiang yang gemok itu tong!!
sesungguhnye gemok @ kurush itu bukan penentu kecantikan n kebahagiaan seseorg..
bile part nih disentuh..ak sgt la emosi..
could u please trime someone 2 seadenye??
bile gemok nak kurush, bile kurush nak gemok...
n ble dis issue dibangkitkan..sumer hati pasti akan terluke...
so..kite tutup...xpn kite bako je~

haha...
Pernah korg rase nak bnuh diri x??
bile mslh dtg, n korg rse korg xdpt nak cope wif da pblm..then korg give up smpai tahap mcm nak terjun bangunan...damn!! ak keciwe dgn dri sendri sbb pernah sedetik terdetik utk itu sume...
sgt xbersyukur punye manusie bile Allah bg dugaan ko sgt lemah dgn dugaan yg die bg..n sgt bersyukur la ak sbb ad kwn2 yg sgt care n sygkan ak...plus my parent yg always give me support no matter what happen~
they r everything for me..Alhamdulillah sbb Allah tunjukkan jalan utk ak teruskan life ak dgn menikmati segale kurniaan-Nya..Thank You Allah...
Hanya dengan mengingatinya jiwa kite akan menjadi tenang...believe me..
ble dilanda masalah..Dia adalah tpt yg plg sesuai utk kite mengadu..Memohon petunjuk..memohon pertolongan..

Ak nak menikmati sisa2 hidupku dengan tenang dan gembire...
Semoga segalenye berjalan dengan lancar...Semoga Allah berikan ak petunjuk utk ak memilih jalan yang terbaik utk hidupku..Amin...

1 Response to "Sedetik Menggedik??"

  1. nadia says:
    November 3, 2011 at 11:36 AM

    ajan,,be strong ok,,

Post a Comment